Weekend plin de acţiune şi suspans în cinematografele clujene

Weekend plin de acţiune şi suspans în cinematografele clujene
Dintre premiere vă recomandăm "Argo", film regizat de Ben Affleck, cu şanse la Oscar.

Argo

"Argo", film regizat de Ben Affleck după un scenariu ce redă o poveste reală, e printre producţiile cu şanse la Oscar. "Argo" redă operaţiunea de salvare a şase americani din Iran, făcută în secret de CIA şi despre care nu s-a ştiut adevărul zeci de ani. În 4 noiembrie 1979, în timp ce revoluţia din Iran era în plin clocot, militanţii au luat cu asalt ambasada SUA din Teheran şi au luat 52 de ostatici. În acel haos, şase americani au reuşit să scape şi să se refugieze în casa ambasadorului din Canada. Cei de la CIA ştiau că nu au mult timp la dispoziţie înainte ca aceşti şase americani să fie găsiţi, aşa că l-au trimis pe Tony Mendez (Ben Affleck) să se ocupe de scoaterea lor din Iran.
Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City şi Cinema Florin Piersic

Dredd

Povestea lui Dredd are loc în viitor pe un Pământ care a trecut prin războaie atomice. Supravieţuitorii acestei perioade traiesc în oraşe gigant, care protejează cetăţenii de pământul blestemat, un deşert radioactiv populat de mutanţi. Povestea principală are loc în primul oraş gigant numit Mega-City One, unde judecătorul Dredd, un ofiţer care aplică legea, face echipă cu cadetul Judge Anderson pentru urmărirea unei organizaţii teroriste condusă de Ma-Ma, care este responsabil pentru vânzarea unui drog numit Slo-Mo.
Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Celeste and Jesse Forever

Celeste (Rashida Jones) şi Jesse (Andy Samberg) sunt un cuplu aflat în mijlocul divorţului, care încearcă să păstreze prietenia în timp ce fiecare dintre foştii soţi a început câte o nouă relaţie. Elijah Wood are rolul partenerului de afaceri al lui Celeste, un metrosexual care încearcă să fie pentru ea "prietenul homosexual cu poveşti siropoase".
Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Killer Joe

Chris Smith complotează împreună cu tatăl său Ansel să o ucidă pe mama şi respectiv fosta soţie cu scopul de a intra în posesia unei poliţe de asigurare de viaţă în valoare de 50.000 de dolari. Chris este disperat fiindcă datorează 6.000 de dolari unor traficanţi de droguri periculoşi. Aflând despre existenţa unui poliţist din Dallas pe nume Joe Cooper, care este asasin plătit în timpul nopţii, Chris crede că a găsit soluţia perfectă. Planul lor, în aparenţă simplu, va suferi o groază de complicaţii neaşteptate.
Rulează la Odeon Cineplex

Filmul "Şi caii sunt verzi pe pereţi" surprinde naivitatea românului

Probabil vă aduceţi aminte cu toţii de cel puţin un moment în care aţi crezut că "Şi caii sunt verzi pe pereţi", de o întâmplare în care s-a dovedit că vigilenţa, perspicacitatea, intuiţia v-au fost înşelate şi aţi luat ţeapă.

"Şi caii sunt verzi pe pereţi", în regia lui Dan Chişu, un film despre naivitate, s-a lansat în România la începutul acestei luni şi cred că vizionarea sa ar putea trece drept obligatorie pentru cei de vârsta a doua şi a treia. Lor le va face mare plăcere să empatizeze cu povestea şi, în mod special, cu personajul lui Adrian Titieni, domnul Tocitu, magazionerul care ţine gestiunea de 20 de ani, pe foaie, cu creionul chimic.
"Hai, scrie prescurtat!", îl îndeamnă un curier pe magazioner, atunci când îi livrează două cutii mari de carton pe care scrie doar "HP". Tocitu însă îi răspunde iritat, dar ferm: "Mă înveţi meserie? Eu de 20 de ani fac asta, e gestiune, nu-i joacă!". Cutiile aduse de curier conţin un calculator. La scurt timp, Tocitu e sunat de şef care îl întreabă scurt dacă se pricepe să lucreze pe computer, iar după ce el spune că nu, e dat, la fel de scurt, afară. "Marfa nu mai poate sta în registru, acu' tre' să stea în calculator... O să facă o economie la creioane chimice, ceva ce n-ai mai văzut!", îi spune ironic, dar cu amărăciune Tocitu vecinului său, zugravul Buzilă, alături de care împarte ciorba zilnică. 
"Şi caii sunt verzi pe pereţi" rulează la Cluj la Cinema Florin Piersic şi Odeon Cineplex.

Rubrică oferită de www.CinemaRx.ro

 

Comenteaza