Zeci de clujeni ajung zilnic la spital din cauza căpuşelor

Zeci de clujeni ajung zilnic la spital din cauza căpuşelor
Zeci de clujeni ajung zilnic la spital din cauza căpuşelor. Numărul celor care suferă de boala Lyme, transmisă de căpuşe, clasează Clujul pe primele locuri din ţară în acest context.

Clujul se află pe primele locuri în ţară în ceea ce priveşte numărul celor care suferă de boala Lyme, transmisă de căpuşe. Conform realitatea.net, peste 20 de clujeni ajung, zilnic, la spital din cauza căpuşelor.

Silvian Guranda unul dintre pacienţii muşcaţi de căpuşă a enunţat simptomele care s-au manifestat în cazul lui "o stare ca după gripă, cu dureri musculare profunde, cu transpiraţie, înţepenirea coloanei. Apoi simptomele s-au complicat, au apărut dureri articulare şi neurologice".

Medicii le recomandă oamenilor să fie îmbrăcaţi atunci când merg în zone cu vegetaţie bogată, potrivit aceleiaşi surse şi "când se întorc de la iarbă verde sau de la munca câmpului să îşi inspecteze pielea", a enunţat Mihaela Lupşe, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Boli Infecţioase.

Printre măsurile de protecţie şi reducere a riscului de îmbolnăvire este campania de dezinsecţie la nivelul întregului oraş, demarată de primăria Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza