Zeci de medici şi asistente vor să plece din Cluj în Marea Britanie

Zeci de medici şi asistente vor să plece din Cluj în Marea Britanie
Câteva zeci de persoane s-au prezentat săptămâna trecută la interviuri de angajare organizate la Cluj de o firmă de plasare a forţei de muncă, pentru posturi de medic şi asistent medical în Marea Britanie, relatează, în ediţia online, publicaţia engleză Sunday Express, citată de Mediafax.
Conform sursei citate, medicii şi asistenţii medicali au participat la interviuri de angajare la sediul din Cluj al firmei Business Activ Consult, care intermediază locuri de muncă atât în ţară, cât şi în străinătate. Personalul medical este interesat de ofertele din străinătate în condiţiile în care medicii pot câştiga lunar aproximativ 5.000 de lire sterline, în timp ce asistenţii pot avea un salariu de circa 2.500 de lire sterline pe lună.

Aproape 9.000 de asistenţi medicali şi medici au solicitat în ultimii trei ani permise de lucru în străinătate, în special pentru Germania sau Marea Britanie, mai arată publicaţia britanică. “Guvernul de la Londra va acorda permise de lucru doar persoanelor care dau dovadă de competenţe profesionale şi de abilităţi lingvistice”, a menţionat, conform ediţiei online a Sunday Express, un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii din Marea Britanie.

Comenteaza