Ziua Germaniei, sărbătorită la Aeroportul Internaţional Cluj

Ziua Germaniei, sărbătorită la Aeroportul Internaţional Cluj
Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, în parteneriat cu Consulatul Republicii Federale Germania de la Sibiu a sărbătorit Ziua Naţională a Germaniei, în cadrul campaniei „Fly & Share Cluj".

Proiectul demarat de aeroport la  15 iunie a cunoscut marţi o nouă etapă prin organizarea împreună cu Consulatul Republicii Federale Germania de la Sibiu a acestei acţiuni menite să atragă atenţia asupra relaţiilor economice, culturale şi turistice existente între regiunea Transilvania și Germania.

Directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu, David Ciceo, a declarat: "Ne bucurăm să fim astăzi aici alături de partenerii noştri germani şi nu numai, sărbătorind Ziua Naţională a Germaniei într-un context de aviaţie. Campania Fly & Share Cluj - Guten tag, Germany! reprezintă o ocazie unică de a atrage atenţia asupra importanţei relaţiilor economice, culturale, turistice dintre judeţul Cluj şi Germania şi de a promova cele 4 destinaţii germane disponibile de pe Aeroportul Cluj, precum și noua rută anunțată, Munchen Memmingen din luna martie 2016."

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa consulului Republicii Federale Germania la Sibiu, Judith Urban.

„Aeroportul Internaţional Cluj este pentru noi, pentru Consulat, un important partener. Momentan sunt aceste zboruri spre Germania, iar din partea domnului director am aflat că de anul viitor va fi introdus un nou zbor spre Germania. Acest lucru reflectă relaţiile foarte bune dintre Germania şi România. Nu doar din punct de vedere economic, în Cluj sunt foarte multe firme germane care şi-au stabilit sediul aici, dar şi din punct de vedere cultural, suntem mândri că putem fi partenerul Universităţii Babeş-Bolyai, dar şi a altor facultăţi din zonă. Încă de acum 20 de ani avem legături foarte bune cu minoritatea germană din partea aceasta de tară", a afirmat Judith Urban.

Consulul Germaniei a salutat inițiativa Aeroportului Internațional Cluj de a organiza o astfel de campanie, în contextul sărbătoririi Zilei Unității Germane, la 3 octombrie. La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţi ai mediului academic, cultural şi de afaceri german de la Cluj-Napoca, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere ale aeroportului în acest proiect.

Campania susţine expansiunea şi dezvoltarea reţelei de rute, iar eforturile de marketing ale aeroportului sunt orientate către identificarea potenţialului de piaţă încă neexploatat, în contextul în care Aeroportul Internaţional Cluj este al doilea aeroport ca mărime din România. În prezent, de pe aeroport sunt operate 23 de destinaţii regulate, spre 11 ţări de destinaţie.

Campania "Fly & Share Cluj" este organizată sub egida proiectului Cluj-Napoca - Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Comenteaza