ZIUA PREȘEDINTELUI: Primul român la vot. Un clujean din diaspora a dat start scrutinului

ZIUA PREȘEDINTELUI: Primul român la vot. Un clujean din diaspora a dat start scrutinului
Românul care a dat startul votului în al doilea tur al prezidențialelor a fost un clujean. Primele secțiile de votare din diaspora s-au deschis de câteva ore, iar românii nu au stat prea mult pe gânduri și au ieșit la vot.

Urnele s-au deschis la ora 20.00 (ora României) în Auckland, Noua Zeelandă. Primul român care s-a prezentat la vot a fost un clujean. Dan Coroian-Vlad este din Cluj-Napoca însă este stabilit în Noua Zeelandă. Acesta a postat pe un site de socializare o fotografie, dar și gândurile care l-au încercat în momentul în care a votat pentru viitorul României, de la mii de kilometri depărtare.

Clujeanul a ajuns la secția de votare încă înainte ca aceasta să se deschidă și a ținut să împărtășească sentimentele care l-au încercat, făcând apel la "disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce". Totodată, clujeanul îi îndeamnă pe toți românii să iasă la vot.

"6.45 am Auckland, New Zealand. E 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului. Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, "I Love You" dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei... Nu "vreau o țara ca afara". Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent. Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot.", a transmis acesta.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza