News alert Zona de legume-fructe din Piața Mărăști, închisă de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost găsite

Zona de legume-fructe din Piața Mărăști, închisă de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost găsite

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) a închis, joi, zona legume și fructe a Pieței Mărăști din Cluj-Napoca pentru abateri grave de la normele de igienă la tarabe și pe căile de acces.

"A fost desfășurată o acțiune de control în Piața Mărăști. Am constatat nereguli în zona pieței, respectiv unde se comercializează fructe și legume. A fost chemată administrația pieței. Au observat și dânșii că este o mizerie sub acei paleți pe care stă personalul ce vinde în acele zone. Este o mizerie de nedescris și în restul spațiilor, pe coloanele de acces, sub mese.

Ca atare, a fost dispusă închiderea temporară, până la remedierea tuturor deficiențelor. Reprezentantul acestei piețe a luat decizia să refacă toate spațiile, inclusiv căile de acces, igienizarea și curățarea spațiilor, ca să aducă la o stare normală de activitate acel spațiu", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul adjunct al CJPC Cluj, Mircea Radu.

Mai multe magazine de lactate și carmangerie din zona pieței de legume-fructe au închis din proprie inițiativă, pentru igienizare. "Au fost verificate și magazinele din zona respectivei piețe. Unii operatori economici au luat decizia să închidă din proprie inițiativă, pentru igienizare. Spațiile vor fi aduse la conformitate, în sensul de a nu mai avea căi de acces care permit gândacilor să intre în zonele respective".

OPC Cluj a închis în ultimele zile toate restaurantele din VIVO Center, după ce au fost găsite colonii întregi de gîndaci roșii și negrii. Restaurantele din Iulius Mall Cluj au închis singure, pentru a face curățenie și de frica amenzilor.

VEZI Piețele Clujului, raiul profitorilor

Comenteaza