Zvastica şi mesaje de extremă dreapta desenate pe pereţii mai multor blocuri din Cluj. Poliţia a deschis dosar penal

Zvastica şi mesaje de extremă dreapta desenate pe pereţii mai multor blocuri din Cluj. Poliţia a deschis dosar penal
| Foto: mediafax.ro

Zvastica a fost desenată pe mai multe blocuri, garaje şi un panou amplasat pe un loc de joacă dintr-un cartier din Cluj-Napoca.

Poliţia a întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări pentru răspândirea simbolurilor cu caracter fascist, rasist şi xenofob.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că se caută autorul şi se urmăreşte tragerea sa la răspundere.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca derulează investigaţii pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorului, ca urmare a unor mesaje şi însemne apărute în spaţiu public, pe pereţii unor clădiri şi a unor panouri publice din cartierul Grigorescu. Se desfăşoară cercetări într-un dosar penal, în baza Legii nr. 107/2006 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, au spus reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările au fost derulate după ce pe pereţii mai multor blocuri, garaje şi panouri amplasate pe un loc de joacă din cartierul clujean Grigorescu a fost desenată zvastica şi a fost scris mesajul „White power”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza