Foto 6 morți și 81 de răniți în atacul terorist din Istanbul. O femeie ar fi lăsat un pachet cu o bombă pe o stradă aglomerată

Un suspect a fost arestat în Turcia, după atacul din Istanbul în urma căruia 6 oameni au murit și 81 au fost răniți. Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul.

Persoana care a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu citat de Anadolu, relatează AFP, într-o preluare Agerpres. 

Înainte de arestarea anunțată de ministrul de interne, s-a vorbit despre o femeie, considerată suspectul principal. Aceasta ar fi stat zeci de minute pe o bancă, înainte să plece lăsând în urmă un bagaj care a explodat. Atât preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o "femeie" este responsabilă pentru acest atac.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc. "Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el.

Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un "atac josnic", chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: "Primele indicii sugerează un atac terorist", a declarat şeful statului turc, adăugând că "o femeie ar fi implicată".

Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. "Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc, înă atacul, nu a fost încă revendicat.

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor '80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.

Comenteaza