A murit o legendă a fotbalului mondial

A murit o legendă a fotbalului mondial
| Foto: https://www.sportschau.de/

Franz Beckenbauer, fostul apărător legendar de la Bayern Munchen, campioana Germaniei, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. 

”Cu profundă tristețe, anunțăm că a murit în somn, duminică, înconjurat de familia lui. Vă rugăm să îl plângeți în tăcere și să vă abtineți de la întrebări”, a anunțat familia lui Franz Beckenbauer.

Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, Franz Beckenbauer a cucerit trei Cupe ale Campionilor consecutiv cu Bayern, alături de care a mai câştigat Cupa Cupelor, Cupa Intercontinentală, patru titluri și patru Cupe ale Germaniei.

"Kaiser"-ul a cucerit titlul european, în 1972, şi cel mondial, în 1974, cu naţionala Germaniei. Și-a trecut în palmares titlul mondial şi ca antrenor, în 1990.

Presa din Germania a reacționat, după ce familia lui Franz Beckenbauer a anunțat decesul fostului mare fotbalist, a transmis digisport.ro
”Împăratul nostru la fotbal a murit la 78 de ani”, a titrat Bild
”Libero, campion mondial, 'împărat': legenda fotbalului german Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani”, a titrat și Spiegel.

Comenteaza