Unde se aplică amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în spaţiile publice închise?

Unde se aplică amenzi de 1.000 de euro pentru lipsa măştii în spaţiile publice închise?
| Foto: ZIUA de CLUJ

Autorităţile din regiunea Campania din sudul Italiei au decis să aplice amenzi de până la 1.000 de euro persoanelor care nu poartă măşti în spaţiile publice închise, scrie HuffPost.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru a-i face pe cetăţeni să respecte gesturile de protecţie şi a-i disciplina, preşedintele regiunii Campania, unde este oraşul Napoli, a înăsprit amenzile la finalul săptămânii trecute, transmite Mediafax.

Sâmbătă s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei afaceri din Salerno, printre care un bar şi un coafor, unde poliţia a constatat că nu a fost respectată obligativitatea purtării măştii.

"Dacă concetăţenii noştri se comportă ca şi când problema ar fi rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgenţă ", a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei.

Noul regulament impus de autorităţi prevede amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spaţiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât şi în transportul public (autobuz, trenuri, metrou). Potrivit ordonanţei, „operatorii de transport trebuie să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măşti”.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un preţ greu pentru epidemie, cu peste 35.000 de morţi şi peste 242.000 de persoane infectate. În această perioadă, boala pare să fie ţinută sub control, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 275 de cazuri noi şi 5 decese.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza