Aya, copila născută sub ruinele cutremurului din Turcia e sub paza poliției. Spitalul, luat cu asalt de oameni înarmați

Aya, copila născută sub ruinele cutremurului din Turcia e sub paza poliției. Spitalul, luat cu asalt de oameni înarmați
| Foto: Baby Aya in hospital - The Associated Press - via https://www.independent.co.uk

Fetița care s-a născut sub dărâmăturile casei familiei ei, distrusă de cutremurul de săptămâna trecută, este sub paza poliţiei după ce spitalul a fost luat cu asalt de oameni înarmați.

Mai mulți bărbați înarmați au luat cu asalt un spital din nordul Siriei, unde este îngrijită o fetiță care s-a născut sub dărâmăturile casei familiei ei, distrusă de cutremurul de săptămâna trecută, a spus un oficial al spitalului, adăugând că atacatorii l-au bătut pe directorul instituției, relatează digi24.ro, citând informaţiile The Independent.

Un oficial al spitalului unde este internată Aya a declarat că există suspiciuni că un angajat al instituţiei medicale pe postul de asistent îi făcea fotografii fetiţei şi că ar fi plănuit probabil o răpire. Angajatul a fost dat afară, însă a revenit câteva ore mai târziu însoțit de oameni înarmați.

Aya a ajuns la spital la câteva ore după primul cutremur care a lovit Turcia și Siria. Mama Ayei a murit după ce a născut-o, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8. Fetița era încă legată de mama ei cu cordonul ombilical, atunci când a fost găsită. Tatăl ei și cei patru frați au murit de asemenea la cutremur.

După aceea mai multe persoane au mers la spital pretinzând în mod fals că sunt rude ale Ayei, ceea ce i-a făcut pe oficialii spitalului să cheme polițiștii locali ca să o păzească.

Aya, care în arabă înseamnă „semnul de la Dumnezeu” va putea fi exernată din spital mâine, potrivit unchiului ei, Saleh al-Badran. El a spus că o mătușă a copilului, care a născut recent și a supraviețuit cutremurului, o va crește.

Comenteaza