Capsula SpaceX a revenit cu succes pe Pământ

Capsula SpaceX a revenit cu succes pe Pământ

Doi astronauţi americani de pe Staţia Spaţială Internaţională au aterizat duminică în Golful Mexic la bordul unei capsule SpaceX, încununând de succes această primă misiune demonstrativă a companiei spaţiale pentru NASA, informează France Presse.

"Bine aţi venit pe Pământ şi vă mulţumesc că aţi zburat cu SpaceX", i-a anunţat directorul de zbor pe astronauţi, care au răspuns imediat.

Sâmbătă, 30 mai, SpaceX’s Falcon 9 a lansat cea de-a doua misiune Creo Dragon (Demo-2) din Complexul Launch 39A (LC-39A) de la NASA’s Kennedy Space Center din Florida, iar a doua zi Crew Dragon a fost conectat autonom la Stația Spațială Internațională. Acest zbor de testare cu astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley la bordul navei spațiale Dragon au întors zborul spațial uman în Statele Unite.

După o ședere de 63 de zile la Stația Spațială, Crew Dragon cu cei doi astronauți ai NASA la bordul navei spațiale s-au dezlipit în mod autonom și au plecat de la laboratorul orbitar la 19:35 p.m. EDT sâmbătă, 1 august. Capsula Dragon a aterizat în Golful Mexic în largul coastei Pensacola, Florida, la 2:48 p.m. EDT duminică, 2 august.

Misiunea Demo-2 este ultima etapă principală pentru sistemul de zboruri spațiale umane al SpaceX, care trebuie certificat de NASA pentru misiuni de echipaj operațional către și dinspre Stația Spațială Internațională. După finalizarea misiunii Demo-2, iar echipele SpaceX și NASA au analizat toate datele pentru certificare, astronauții NASA Victor Glover, Mike Hopkins, Shannon Walker și astronautul JAXA, Soichi Noguchi, vor zbura în prima misiune operațională Dragon de șase luni ( Echipajul 1) vizat pentru sfârșitul lunii septembrie, scrie SpaceX - Launchers.

Comenteaza