Compania Pfizer, amenințată cu un proces. Italia reclamă întârzieri la livrarea vaccinului

Compania Pfizer, amenințată cu un proces. Italia reclamă întârzieri la livrarea vaccinului
| Foto: mediafax.ro

Şeful celulei de criză pentru pandemie din Italia: "Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă."

Italia intenţionează să întreprindă „în zilele următoare” acţiuni legale împotriva laboratorului Pfizer, din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor sale anti-Covid, a anunţat şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri.
 
"Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă," a avertizat el într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită, cu atât mai puţin administrarea celei de-a doua doze multor italieni care au primit-o deja prima,” a adăugat el.
 
Vineri, Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat în mod neaşteptat că nu vor putea furniza cantitatea de doze la care s-au angajat, declanşând furia ţărilor europene, criticate deja pentru încetineala campaniei de vaccinare. A doua zi, Pfizer şi BioNTech au dat asigurări că au pus în aplicare un „plan” pentru a limita întârzierile în administrarea vaccinului la o săptămână, în condiţiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei şi patru săptămâni”.
 
Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, este îngrijorată în special pentru administrarea celei de-a doua doze personalului sanitar, prima categorie vaccinată în această ţară care a imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.
 
Pfizer a informat Italia că „dozele care nu sunt administrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, dar, în plus, va exista o uşoară reducere a livrărilor”, asigurat Domenico Arcuri.
 
Vineri, comisarul guvernului italian pentru coronavirus a indicat că „a trimis un răspuns oficial către Pfizer Italia, în care şi-a exprimat dezamăgirea” şi „a cerut restabilirea imediată a cantităţilor de distribuit”.

Etichete
Comenteaza