Compania Pfizer, venituri AMEȚITOARE din vaccin. La cât sunt estimate vânzările în 2021

Compania Pfizer,  venituri AMEȚITOARE din vaccin.  La cât sunt estimate vânzările în 2021
| Foto: Republica.ro

Grupul farmaceutic estimează că în acest an va înregistra vânzări în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari de pe urma vaccinului anti-COVID-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pfizer se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolari.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul din primele vaccinuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul farmaceutic să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Potrivit firmei de brokeraj Mizuho, în trimestrul patru al anului trecut, vaccinul COVID-19 a adus firmei Pfizer vânzări în valoare de 154 de milioane de dolari, sub estimările analiştilor care mizau pe vânzări de 462 milioane de dolari.

De asemenea, Pfizer a anunţat marţi că pe ansamblul anului 2021 se aşteaptă să realizeze un câştig ajustat pe acţiune cuprins între 3,10 şi 3,20 dolari, în creştere faţă de intervalul preconizat anterior cuprins între 3 şi 3,10 dolari pe acţiune.

În urmă cu două săptămâni însă, Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le-a livrat unor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv României, însă livrările au revenit la normal începând de săptămâna trecută.

Până acum, Comisia Europeană a comandat un număr de 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, adică un număr suficient pentru a vaccina două treimi din populaţia blocului comunitar pe baza unui regim de două doze. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza