Procesul cu Pfizer. Rafila: Suntem pe drumul cel bun. S-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român

Procesul cu Pfizer. Rafila: Suntem pe drumul cel bun. S-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi despre litigiul cu Pfizer privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID că s-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles în acest proces.

”Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu commercial şi în alte litigii. Din câte ştiu, s-a finalizat procedura de alegere de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile astea să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 de februarie este prima înfăţişare”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta afirmă că nu cunoaște toate detaliile legate de contract.

”Este un sumă foarte mare sper să avem succes, este o dorinţă a mea. Eu nici în momentul de faţă nu cunosc toate detaliile legate de contract, Comisia Europeană cu firmele furnizoare, dar firma care reprezintă România va avea acces la acest document pentru că el constituie cu siguranţă un element important în baza procesuală pentru litigiu care se va judeca”, a subliniat Rafila.

Reamintim că Pfizer a dat România în judecată pentru a recupera mai bine de o jumătate de miliard de euro pentru cele 28 de milioane de doze comandate de țara nostră.

Comenteaza