Comunitatea de Informatii SUA: "Suntem de acord că virusul nu a fost lansat intenţionat"

Comunitatea de Informatii SUA: "Suntem de acord că virusul nu a fost lansat intenţionat"

Un senior al Oficiului Director al Informaţiilor Naţionale (ODNI) al Statelor Unite a recunoscut luni seară că SUA are dovezi care să susţină ambele teorii privind apariţia noului coronavirus, scrie CNN, într-un articol preluat de Mediafax.

O teorie este că virusul a provenit accidental dintr-un laborator din Wuhan, China, iar cealaltă este că focarul a început într-o piaţă din oraş. Oficialul a menţionat, de asemenea, că datele adunate până acum arată că focarul nu a fost eliberat intenţionat.

Noile informaţii vin în contextul în care, deşi majoritatea oficialilor occidentali spun că „este foarte probabil” ca originea virusului să fie în piaţa din Wuhan, Donald Trump susţine teoria laboratorului din China.

"IC (comunitatea de informaţii) susţine afirmaţia pe care ODNI a lansat-o joia trecută şi subliniem trei puncte: IC crede că virusul a început în China. Am ajuns la două teorii şi avem dovezi cu privire la ambele. Suntem de acord că virusul nu a fost lansat intenţionat”, a spus oficialul.

Comenteaza