Coronavirus SUA: Cel mai mare număr de decese într-o singură zi

Coronavirus SUA: Cel mai mare număr de decese într-o singură zi
| Foto: sursa - rfi.fr

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a depăşit 1,1 milioane la nivel mondial. Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus: peste 300.000. Sâmbătă au fost raportate cel puțin 1.324 de decese în Statele Unite, cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus raportate într-o singură zi până acum, scrie CNN.

Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit în acest final de săptămână pragul de un milion la nivel mondial, informează CNN. Dintre acestea, peste 300.000 au fost confirmate doar în Statele Unite ale Americii. 

Sâmbătă au fost raportate cel puțin 1.324 de decese în Statele Unite, cele mai multe decese coronavirus raportate într-o singură zi până acum. Cel puțin 8.476 de persoane au murit la nivel național și cel puțin 311.301 de persoane au fost infectate, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Experții de la Casa Albă au prezis la începutul acestei săptămâni că cel puțin 100.000 de americani ar putea muri din cauza virusului, presupunând că rezidenții respectă cu strictețe regulile federale de distanțare socială.
Oficialii din domeniul sănătății i-au îndemnat pe americani să continue respectarea regulilor de distanțare socială, dr. Anthony Fauci de la Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase numindu-l „cel mai important instrument”.

El a indicat statul Washington, unde se pare că măsurile de distanțare socială dau rezultate. "Vreau să fac doar o plângere publicului american... ceea ce facem noi va face diferența", a spus Fauci. „Deci, trebuie să continuăm să facem asta”.

Dr. Deborah Birx, de la Casa Albă, a declarat că următoarele două săptămâni vor fi cruciale pentru aplatizarea curbei. "Acesta este momentul să nu te duci la un magazin alimentar, să nu te duci la farmacie, ci să faci tot ce poți pentru a-ți menține familia și prietenii în siguranță, iar asta înseamnă ca toată lumea păstreze o distanță de șase metri faţă de ceilalţi şi să se spele pe mâini", a spus ea.

Peste 1.100.000 de persoane au fost infectate, iar peste 60.000 au decedat din cauza pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Comenteaza