Cum justifică ruşii atacurile în masă, asupra zonelor civile din Ucraina

Cum justifică ruşii atacurile în masă, asupra zonelor civile din Ucraina
| Foto: https://www.bbc.com/news

Armata lui Vladimir Putin a revenit la războiul terorii, lansând atacuri în masă, nediscriminatorii, cu rachete asupra zonelor civile.

Putin se „răzbună” pe Ucraina atacând nediscriminatoriu blocuri, parcuri și piețe publice, sau spitale pe care le bombardează intenționat cu astfel de arme imprecise. Kremlinul însă justifică aceste atacuri spunând că spitalele din ucraina nu tratează civili, ci soldaţii de pe front, sau că ar fi vizat anumite ţinte care au tangenţă cu armata. 

Drept urmare, Ucraina a acuzat luni Rusia că este un stat terorist în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Adunării Generale a ONU, la câteva ore după atacurile ruseşti masive, soldate cu victime, asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene, transmite AFP.

"Rusia a dovedit încă o dată că este un stat terorist ce trebuie descurajat în cel mai puternic mod posibil", a afirmat ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya.

În Zaporojie s-au auzit 15 explozii în dimineaţa de marţi 11 octombrie. Bombardamentele au avariat o instituție de învățământ, o unitate medicală și clădiri rezidențiale. Sunt și victime, dar nu sunt încă informații cu privire la numărul lor.

Dmitro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a declarat că atacurile rusești asupra civililor nu vor opri contraofensiva de pe fronturile de est și sud.  "Orice face (Putin), noi vom continua să ne eliberăm teritoriul", a declarat Kuleba pentru CNN, citat de digi24.ro

"Acesta este războiul pentru existenţa Ucrainei. Acesta este războiul pentru existenţă al dreptului internaţional şi al orânduirii bazate pe reguli. Deci el poate să intensifice, poate să facă orice vrea. Dar noi vom continua să luptăm şi vom învinge", a adăugat el.

Comenteaza