Directorii de la Tesla au fost dați în judecată. Câte milioane de dolari cer avocații

Directorii de la Tesla au fost dați în judecată. Câte milioane de dolari cer avocații
| Foto: BryanRoschetzky3@gmail.com - Depositphotos.com

Un grup de avocaţi care a dat în judecată directorii Tesla pentru plăţi excesive cere un onorariu de 229 de milioane de dolari, sau 10.690 de dolari pe oră.
 

O echipă de avocaţi care i-a forţat pe directorii Tesla  să convină în iulie să returneze despăgubiri de peste 700 de milioane de dolari caută acum o zi de plată uriaşă. 

Avocaţii vor ca un judecător să aprobe un onorariu de 229 de milioane de dolari, sau 10.690 de dolari pe oră, potrivit unui dosar din 8 septembrie, depus la Curtea Cancelariei din Delaware. 

Cei 12 inculpaţi director, inclusiv James Murdoch şi Larry Ellison, au fost de acord să returneze o compensaţie de 735 de milioane de dolari, să renunţe la un alt potenţial 184 de milioane de dolari şi să revizuiască modul în care consiliul de administraţie stabileşte plata directorilor. Banii din decontare vor fi plătiţi către Tesla şi vor beneficia indirect acţionarilor, un tip de caz cunoscut sub numele de proces derivat.

Banii din înţelegere vor fi plătiţi Tesla şi vor beneficia acţionarii indirect. Firmele de avocatură estimează valoarea totală a înţelegerii la 919 milioane de dolari şi solicită 25% din aceasta ca onorariu.

Directorii Tesla nu s-au opus cererii de onorariu, dar se aşteaptă să o facă. Onorariul legal şi înţelegerea trebuie aprobate de un judecător din Delaware la o audiere programată pentru 13 octombrie. Acţionarii Tesla au până vineri să depună o obiecţie, potrivit Reuters, citat de Mediafax. 

Comenteaza