Expert în SARS: Masca reduce transmiterea coronavirusului cu până la 75%

Expert în SARS: Masca reduce transmiterea coronavirusului cu până la 75%

Purtarea măștilor de protecție scade rata de infectare cu coronavirus cu până la 75%, conform unui studiu efectuat de cercetătorii din Hong Kong.

Oamenii de știință din Hong Kong susțin că purtarea măștilor de protecție reduce rata de infectare cu COVID-19, cu până la 75%. Dr. Yuen Kwok-yung, membru al echipei de studiu și, totodată, unul dintre cei care au descoperit virusul SARS în 2003, afirmă că descoperirea este una uriașă.

Cercetătorii din Hong Kong au efectuat teste de laborator pe hamsteri, ale căror cuşti au fost poziţionate în mai multe feluri, inclusiv despărţite cu un material similar celui din care se produc măştile de protecţie. Studiul a presupus simularea purtării măştii, prin instalarea unor despărţitoare între cuştile a trei grupuri de hamsteri, dintre care un grup infectat cu coronavirus.

Când cei infectați au purtat mască, rata răspândirii virusului a scăzut la 15%. Pe de altă parte, rata de infectare a crescut la 33%, când doar grupul celor sănătoși au fost protejați. În cel de-al treilea scenariu, niciun grup nu a fost protejat, iar toți hamsterii s-au îmbolnăvit, potrivit Mediafax.

Ei au notat că purtarea măştilor de către 80% dintre oameni atenuează curba infectărilor şi reduce nevoia de carantinare.

Comenteaza