FMI anunță că pandemia de coronavirus va duce la o recesiune mondială în 2020

FMI anunță că pandemia de coronavirus va duce la o recesiune mondială în 2020
| Foto: evz.ro

Pandemia de COVID-19 va produce o recesiune globală în 2020, care ar putea fi mai rea decât cea înregistrată în 2008, anunță Fondul Monetar Internațional.

Directorul general al FMI, Kristalina Giorgieva susține măsurile fiscale adoptate de multe state pentru sprijinirea sistemului sanitar, dar și măsurile luate de băncile centrale ale statelor. Giorgieva a susținut o teleconferință cu guvernatorii băncilor centrale și miniștrii de Finanțe din G20. FMI este pregătit să mobilizeze toată capacitatea de creditare, însă avertizează în legătură cu o nouă recesiune pe fondul pandemiei de coronavirus.

”Costurile umane ale pandemiei sunt deja incomensurabile şi toate ţările trebuie să lucreze împreună pentru a proteja oamenii şi a limita pagubele economice.” FMI se așteaptă “la o recesiune cel puţin tot atât de rea ca în timpul crizei financiare globale sau chiar mai rea. Impactul economic va fi sever, dar cu cât se va opri mai rapid virusul, cu atât mai rapidă şi mai solidă va fi redresarea”, spune Giorgieva, potrivit Agerpres.

Comenteaza