Gestul Albaniei pentru Italia. "Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta"

Gestul Albaniei pentru Italia. "Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta"
| Foto: wantedinrome.com

Italia se află într-o situaţie gravă de mai multă vreme, iar cei de acolo au avut momente în care s-au simţit lăsaţi singuri în calea nenororcirilor determinate de COVID-19. Au fost însă ţări, care au dat o mână de ajutor. Cuba, Rusia, China.

Între ele şi Albania, ţară pe care mulţi italieni nu o privesc neapărat cu dragoste din cauza miilor şi zecilor de mii de albanezi care au fugit din ţara lor pentru un trai mai bun. Acum, însă, tocmai cei de acolo au decis să ajute Italia şi au trimis un contingent de 30 de medici şi asistenţi pentru a ajuta sistemul de sănătate pus la pământ de numărul uriaş de îmbolnăviri.

Albania a trimis în Italia 30 de medici şi asistente

Mişcarea Albaniei i-a impresionat pe italieni, iar vorbele premierului Edi Rama au făcut-o o dată în plus: "Nu am văzut niciodată pe nimeni să câştige un război în apărare. Trebuie să ataci. Acesta e un adversar dur, trebuie să fim ca Milanul lui Sachi. Toată lumea se apără, toată lumea atacă. Dacă nu joci ca o echipă, pierzi. Generaţia mea a trăit pe pielea ei perioadele întunecate ale dictaturii, dar şi duritatea mării când am părăsit blocul comunist şi am înotat spre America noastră: Italia", a explicat premierul Albaniei, Edi Rama, pentru Gazzetta dello Sport.

"Nu-i uita pe săraci. Când va fi nevoie, vor fi singurii care te vor ajuta"

"Privind Italia rămasă singură a devenit din ce în ce mai jenant în fiecare zi. Membrii casei europene nu pot rămâne închişi fiecare în camera lui. Nu mă aşteptam la o asemenea emoţie, dar este plăcută şi dă frisoane, ea derivă din suferinţa şi singurătatea italiană. O facem (n.r. ajutorul acordat Italiei) poate tocmai fiindcă suntem săraci. Am citit un comentariu al unui băiat din Sud: 'Albania mi-a amintit de tata, care mi-a zis: nu-i uita pe săraci. Când va fi nevoie doar ei te vor ajuta'", a mai spus Rama pentru media italiană. (sursa Digisport)

Până acum Italia are deja peste 110.000 de îmbolnăviri şi 13.000 de decese cauzate de COVID-19, conform datelor worldometers

Comenteaza