Greșeala făcută de edilul Madridului. Este posibil ca primarul să fi contribuit la răspândirea coronavirusului în Spania?

Greșeala făcută de edilul Madridului. Este posibil ca primarul să fi contribuit la răspândirea coronavirusului în Spania?
| Foto: euronews.com

Spania este cea mai afectată țară de COVID-19 din Europa, cu peste 20.000 de decese, iar Jose Martinez-Almeida, primarul Madridului, a recunoscut că a făcut o greșeală care ar fi putut contribui la răspândirea virusului.

Jose Martinez-Almeida a stat de vorbă cu cei de la Onda Cero și a explicat că a fost o mare greșeală să permită fanilor să se deplaseze în Marea Britanie, pentru meciul retur al dublei dintre Liverpool și Atletico Madrid, din Champions League.

Aproximativ 3000 de fani iberici au fost prezenți la meciul disputat pe Anfield și pe care Atletico l-a câștigat cu 3-2, după prelungiri. Stadionul englezilor a fost plin, iar autoritățile și specialiștii consideră că nu ar fi trebuit ca fanii să aibă voie să fie prezenți în tribune la acea partidă.

"E lipsit de sens, în condițiile date, ca 3.000 de fani să facă deplasarea în Anglia. A fost o mare greșeală. Acum, privind înapoi, vă dați seama că nu aș mai repeta-o, aș fi mult mai atent. Chiar cu o zi înainte de meci, în Madrid au fost adoptate măsuri prin care erau interzise adunările cu multă lume. Nu ar fi trebuit să permitem ca suporterii să plece în Marea Britanie, însă nu ne așteptam la o asemenea situație", a explicat primarul din Madrid, citat de DigiSport

Spaniolii au înregistrat pănă acum peste 190.000 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 20.043 au decedat. 

De asemenea, și Regatul Unit trece prin momente dificile, cu nu mai puțin de 114.000 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 și peste 15.400 de decese.

Comenteaza