Italian denunțat de concubina româncă pentru că a ascuns timp de 2 ani cadavrul mamei sale în dormitor pentru a-i lua pensia

Italian denunțat de concubina româncă pentru că a ascuns timp de 2 ani cadavrul mamei sale în dormitor pentru a-i lua pensia
| Foto: rotalianul.com

Presa din Italia a vuit aceste zile la aflarea cutremurătoarei relatări despre un bărbat care a zidit cadavrul mamei sale într-un dulap din dormitor unde a ţinut-o doi ani pentru a-i lua în continuare pensia. Acesta a fost denunţat poliţiştilor de o infirmieră din România.  

„Mama ta ce mai face?”, l-a întrebat un prieten, printr-un mesaj trimis pe WhatsApp, pe Dante Edmondo Alberti, în vârstă de 50 de ani, originar din localitatea italiană Buccinasco, de lângă Milano.
„E bine, se află într-un azil de bătrâni”, a răspuns, tot prin mesaj, Dante.

Și totul s-ar fi terminat acolo, probabil, ca o simplă conversație între doi prieteni, dacă mesajul bărbatului italian nu ar fi fost văzut de concubina sa, Mihaela, o infirmieră de naționalitate română, în vârstă de 47 de ani, cu care locuia încă de anul trecut.

„Cum adică, mama ta e într-un azil de bătrâni?”, l-a întrebat Mihaela pe Dante, conaționala noastră știind chiar de la el că femeia a murit la data de 18 noiembrie 2019 și că a fost îngropată în provincia Reggio Emilia, din Emilia-Romagna, de unde este originară și unde familia ei ar deține un cavou.

Potrivit ziarului La Repubblica, care relatează incredibila întâmplare, românca mai știa și că mama bărbatului, Graziana Maria Delfina Chiari, a murit la 80 de ani, răpusă fiind de Alzheimer. De aceea nu mică i-a fost surpriza când concubinul italian i-a spus prietenului său că aceasta se află internată într-un azil de bătrâni.

Mihaela și Dante nu locuiau, însă, în casa acestuia din Buccinasco, unde a locuit și mama bărbatului. Casă despre care el i-a spus româncei noastre că a fost executată silit din cauza unor datorii. Cei doi locuiau în casa Mihaelei, situată într-o zonă izolată din localitatea Vidigulfo din provincia Pavia, în care conaționala noastră l-a primit cu toată încrederea, considerându-l o persoană normală. 

Cu atât mai mare, așadar, a fost dezamăgirea femeii, dar și teama de care a fost cuprinsă când a început să aibă dubii asupra sănătății mintale a concubinului ei. Motiv pentru care l-a încolțit cu întrebări până când bărbatul italian a cedat și i-a spus adevărul despre moartea mamei sale. „Am vegheat-o puțin, apoi am pus-o în dulap”, a mărturisit Dante. „Nu știu de ce!”

Doar că știa foarte bine de ce: pentru a primi pensia bătrânei, circa 1 700 de euro pe lună, timp de doi ani de zile, de când a murit.

Mihaela a încercat să-l convingă pe bărbat să meargă la carabinieri și să le spună tot, promițându-i că îi va fi alături și că vor încerca să rezolve totul împreună. Dante i-a cerut, în schimb, să-i dea o lună de răgaz pentru a se gândi la ce poate face în această privință. Amintindu-și totodată că, în urmă cu ceva timp, când făcea curățenie prin casă, a găsit un pistol care aparținea bărbatului italian, pe Mihaela a început să o cuprindă groaza că i s-ar putea întâmpla ceva și ei.

„Suntem într-un loc izolat, ne poate fi de folos dacă avem de-a face cu hoții”, i-a spus atunci Dante româncei, referitor la pistol.

În cursul zilei de sâmbătă, 16 octombrie 2021, când s-au întâmplat cele relatate mai sus, Mihaela i-a spus partenerului său de viață că iese să facă niște cumpărături. Dar, odată urcată în mașină, s-a dus direct la Poliție și a povestit totul forțelor de ordine.

După ce au aflat cele relatate de românca noastră, oamenii legii au dat imediat buzna în casa din Buccinasco, care aparținea bărbatului italian, și au găsit cadavrul mamei sale într-un dulap din dormitor, învelit în saci de plastic și argilă.

Dante Edmondo Alberti a fost denunțat apoi în stare de libertate pentru ascunderea cadavrului și înșelătorie în dauna statului italian, iar conturile sale bancare au fost puse sub sechestru.

Sursa: rotalianul.com

Comenteaza