Discoteci închise şi mască în aer liber în ţara cu 479 de infectări pe zi

Discoteci închise şi mască în aer liber în ţara cu 479 de infectări pe zi
| Foto: varesenews.it

Creşterea numărului persoanelor infectate cu coronavirus a determinat Guvernul italian să decidă, duminică, închiderea discotecilor în plin sezon turistic. Cinci tineri de 20 de ani din Regiunea Puglia şi o fetiţă de 5 ani din Padova sunt la ATI. 

Ordonanţa a fost semnată de ministrul italian al Sănătăţii şi va intra avea efect până pe 7 septembrie. Acelaşi document prevede şi obligaţia de a purta masca şi în aer liber acolo unde nu se poate respecta distanţarea socială.

Numărul infectărilor în Italia a crescut la valorile înregistrare în luna mai, adică 479 într-o singură zi. Din acest motiv, Cabinetul de miniştri italian, la recomandarea Comitetului Ştiinţific, a decis închiderea discotecilor începând cu 17 august, informează Biroul de Presă al Ministerului italian al Sănătăţii.

Autorităţile sanitare sunt îngrijorate şi de scăderea vârstei persoanelor internate la ATI cum este cazul celor cinci tineri de 20 de ani din Regiunea Puglia şi al fetiţei de 5 ani din Padova. 

Ordonanţa semnată duminică de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, prevede şi purtarea măştii în toate circumstanţele în care nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, inclusiv în aer liber. Documentul va intra în vigoare pe 17 agust şi va avea efect până la 7 septembrie. 

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul patronilor de localuri nocturne care, prin propriul sindicat, au anunţat că pierderile se vor ridica la 4 miliarde de euro, titrează cotidianul Corriere della Sera.

loading...
Comenteaza