NASA a produs cel mai silențios avion suspersonic construit vreodată. Când va fi primul zbor și unde poate fi urmărit

NASA a produs cel mai silențios avion suspersonic construit vreodată. Când va fi primul zbor și unde poate fi urmărit
| Foto: Lockheed Martin - nasa.gov

X-59 QueSST, cel mai silențios avion supersonic produs de NASA va debuta curând.

Avionul X-59 Quiet SuperSonic Technology (QueSST) este în construcţie la „Skunk Works”, deţinută de Lockheed Martin în Palmdale, California, din 2019.

X-59 QueSST experimental este proiectat să zboare la viteze supersonice şi să reducă sunetul tipic al aceste jeturi prin scăderea volumului până la sunetul scos de un trântit al uşii unei maşini și ar fi cel mai silențios avion supersonic construit vreodată, potrivit Mediafax.

Peste 175 de sisteme de înregistrare de la sol vor măsura sunetul provenit de la X-59. NASA spune că avionul ar putea ajuta la remodelarea reglementărilor care interzic în prezent zborul supersonic peste zonele populate din cauza perturbărilor pe care le pot provoca exploziile sonice.

Vineri, 12 ianuarie, debutul supersonicului X-59 va fi difuzat în timp real şi poate fi văzut de oriunde în lume prin mai multe canale oficiale NASA, inclusiv canalul său de televiziune, aplicaţia sa pentru smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive mobile, de la ora 23.00, ora României.
 

Comenteaza