Noul epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare

Noul epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare

Cu peste 250.000 de cazuri confirmate, Brazilia a devenit al treilea cel mai afectat stat din lume, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus a înregistrat o creștere semnificativă în America de Sud.

Situația cazurilor de COVID-19 în țările din America Latină atrage atenția experților din domeniul sănătății. Deși numărul de îmbolnăviri nu mai crește atât de puternic în țările afectate, statele din America de Sud par noua țintă a virusului, Brazilia fiind cea mai afectată, cu peste 250.000 de cazuri confirmate.

Conform Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au fost înregistrate peste 500.000 de cazuri și 30.000 de decese, iar testarea din America Latină nu e la fel de riguroasă ca și cea din statele europene sau din SUA, conform Mediafax. 

Totodată, Peru raportează al 12-lea cel mai mare număr de îmbolnăviri, cu aproape 100.000, depășind chiar și China, statul din care se presupune că a pornit epidemia de coronavirus. În plus, Chile a raportat peste 500 de decese, iar Ecuador a înregistrat cele mai multe decese pe cap de locuitor, cu 17 morți la 100.000 de persoane.

Comenteaza