Orașul care își vinde casele cu 1 euro. Cum le poți cumpăra?

Orașul care își vinde casele cu 1 euro. Cum le poți cumpăra?
| Foto: playtech.ro

Biccari, un oraș din Puglia, regiune sud-estică a Italiei, vinde case dărăpânate la prețul de 1 euro. Această practică este comună în peninsulă.

Primarul Gianfilippo Mignogna încearcă astfel să-și salveze orașul, după ce mii de oameni au plecat spre așezări mai mari din Italia sau în străinătate, în general în Statele Unite ale Americii. Exodul lent a afectat o populație care a atins un maxim de 5.000 de persoane în anii 1950.

„Suntem abia 2.000 de rezidenți”, spune primarul pentru CNN. „Depopularea este o rană deschisă, un fenoment constant. Localnicii continuă să plece și, deși majoritatea se întorceau în timpul verii, acum nu mai fac acest lucru. Multe case locuibile sunt goale și cad în uitare”, completează el, potrivit playtech.ro.

Oficialul încearcă prin această propunere să recupereze clădirile pe care oamenii le-au abandonat: „Într-o zi rătăceam prin centrul vechi și mi-am dat seama cât de multe căsuțe drăguțe, într-o formă perfectă, au fost închiriate ani de zile, ascunse de alei tăcute, cu anunțuri de închiriat sau de vânzare, pe care nimeni nu le vede.

Am crezut că cel mai bun mod era să îi implic pe acei proprietari care nu mai sunt interesați să vândă imediat”, a mai spus Mignogna.

Cei care vor o locuință dărăpănată de 1 euro trebuie să depună o garanție de 3.000 de euro ce va fi returnată după finalizarea lucrărilor, în termen de trei ani.

Etichete
Comenteaza