Pierderea gustului şi a mirosului, simptome-cheie ale COVID-19

Pierderea gustului şi a mirosului, simptome-cheie ale COVID-19
| Foto: agerpres.ro

Conform unui studiu realizat de oamenii de știință britanici, pierderea gustului și a mirosului sunt un mod eficient prin care o persoană poate suspectă că a fost infectat cu coronavirus.

Aproximativ 60% dintre pacienții confirmați cu COVID-19 au raportat pierderea mirosului și gustului, comparativ cu cei 18% care au fost testați negativ, potrivit datelor analizate de cercetătorii de la King’s College London. Rezultatele au fost publicate online și au fost mult mai exacte în prezicerea unui diagnostic decât febra auto-raportată. Pe baza tuturor datelor, britanicii au dezvoltat un model matematic pentru a identifica ce combinație de simptome e cea mai exactă în prezicerea infecției cu COVID-19.

“Atunci când sunt combinate cu alte simptome, persoanele cu pierderea mirosului şi gustului par a fi de trei ori mai predispuse să fi contractat COVID-19, conform datelor noastre şi, prin urmare, ar trebui să se auto-izoleze timp de şapte zile pentru a reduce răspândirea bolii", a declarat Tim Spector, conducătorul studiului, potrivit Agerpres.

Comenteaza