Preşedintele SUA, Joe Biden, are COVID

Preşedintele SUA, Joe Biden, are COVID

Preşedintele Joe Biden a fost testat pozitiv la COVID-19 joi şi prezintă „simptome foarte uşoare”, a joi anunţat într-un comunicat de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Medicul preşedintelui, Kevin O'Connor, a precizat care au fost simptomele preşedintelui Biden care i-au apărut acestuia miercuri seară: rinoree, oboseală şi tuse seacă ocazională. Ulterior acesta a ieşit pozitiv la un test antigen, iar apoi a fost confirmat cu un alt test RT-PCR.

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări joi că se simte „foarte bine” şi este în continuare „ocupat” după ce a fost testat pozitiv la COVID. El a făcut două postări pe Twitter în acest sens, la interval de câteva ore, inclusiv o declarație filmată.

Ulterior, după două ore, liderul de la Casa Albă a postat și un videoclip cu un „update” despre situația lui: „Sunt bine, am simptome ușoare, sunt vaccinat cu două doze, am două boostere. Vă mulțumesc pentru grijă, dar mă simt bine și am multă treabă. Păstrați-vă credința, o să fie bine” - transmite președintele în înregistrarea de 20 de secunte.

Acesta este filmat afară, pe un balcon, și nu poartă mască. Casa Albă a precizat ulterior că operatorul care l-a filmat a purtat mască și a stat la distanță.

Preşedintele, în vârstă de 79 ani, a început să ia Paxlovid, tratamentul anti-COVID de la Pfizer, şi se va izola la Casa Albă până când testul se va negativa, a precizat ea. Preşedintele Biden „va continua să-şi asume totalitatea atribuţiilor” în acest timp, a indicat purtătoarea sa de cuvânt, potrivit CNN.

Comenteaza