Principele Ghika, descendent al familiei domnitoare româneşti, conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Principele Ghika, descendent al familiei domnitoare româneşti, conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
| Foto: wikimedia.org

Generalul-maior Cristopher Ghika, Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, descendent al familiei domnitoare Ghika, este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

 

Principele Christopher Ghika este descendent direct al familiei Ghika-Comănești, domnitoare din Moldova şi Ţara Românească.

Acesta este general-maior, Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi a luptat impotriva ISIS, senior al British Army. Principele cu origini româneşti este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, potrivit newsweek.ro, care citează BBC Radio 4.

Christofer John Ghika, strănepot al Marthei Bibescu, este fiul prințului John Ghika (1928-2003), care a fost și el ofițer în armata britanică, tot în cadrul Irish Guards. Chris Ghika și-a început cariera militară în anul 1993, în cadrul regimentului de infanterie Irish Guards, unitate de elită care asigură inclusiv protecția Familiei Regale britanice.

Funeraliile de stat vor avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi purtat de la Westminster Hall într-o procesiune până la abaţie. Se vor păstra două minute de reculegere în toată ţara.

Comenteaza