Propagandist militar rus, executat cu un premiu plin cu explozibil într-o cafenea din Sankt Petersburg

Propagandist militar rus, executat cu un premiu plin cu explozibil într-o cafenea din Sankt Petersburg

Bloggerul militar rus Vladlen Tatarsky a fost ucis de o statuie care a explodat imediat ce a primit-o. Atentatul din Sankt Petersburg s-a soldat cu alţi 32 de răniţi, transmite Reuters.  

Un dispozitiv exploziv a explodat într-o cafenea din centrul Sankt Petersburgului. Vladlen Tatarsky, un blogger militar rus a decedat, iar alte zeci de persoane au fost rănite, informează agenţia de presă TASS, citată de stirileprotv.ro

O sursă din Ministerul de Interne susţine că bomba care a explodat ar fi fost posă într-o statuetă care i-a fost oferită lui Tatarsky în dar de o tânără. Darya Trepova, în vârstă de 26 de ani din Sankt Petersburg, este principala suspectă în atentatul în care a fost omorât Vladlen Tatarsky, un celebru propagandist militar rus.

Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum tânăra ţine în braţe o cutie, iar ulterior, alte imagini o arată alături de Vladlen Tatarsky, imediat după ce acesta a primit premiul sub forma unei statuete care ar fi avut în interior TNT.

Presa din Ucraina scrie că de fapt cafeneua în care s-a petrecut explozia îi aparține lui Evgheni Prigojin, cel care controlează grupul Wagner, o structură de mercenari susținută de guvernul rus, care este implicată în conflicte militare în Africa, Siria, Ucraina și alte regiuni ale lumii.

Locația din Sankt Petersburg ar fi găzduit clubul de discuții Cyber Z Front în fiecare săptămână, scrie publicația ucraineană Obozrevatel

Grupul Cyber Front Z, care se prezintă pe reţelele sociale drept „soldaţii informaţiei Rusiei”, a spus că închiriase localul pentru seara de duminică. „A avut loc un atac terorist. Am luat unele măsuri de securitate, dar din păcate nu au fost de ajuns”, a declarat grupul pe Telegram.

Comenteaza