Ritual MACABRU: zeci de persoane se întind în sicrie, cu flori în mână, convinse că viața lor se va schimba în bine

Ritual MACABRU:  zeci de persoane se întind în sicrie, cu flori în mână, convinse că viața lor se va schimba în bine
| Foto: digi24.ro

Viața grea din timpul pandemiei a făcut ca acest ritual șocant să capete o importanță și mai mare pentru participanți. 

Ritualul se desfășoară într-un templu de la periferia oraşului Bangkok. Participanţii strâng în mâini un buchet cu flori şi se întind într-un sicriu, cu un cearceaf tras deasupra lor, în timp ce călugării cântă, relatează Digi24.

Peste o sută de persoane pe zi merg la templul Wat Bangna Nai din capitala thailandeză pentru a participa la ceremonie, în speranţa că le va îmbunătăţi starea materială sau că le va oferi un nou început.

În cazul unora din ei, viaţa grea din timpul pandemiei a făcut ca ritualul să capete o importanţă şi mai mare. Doritorii plătesc 100 de baht (3,3 dolari) pentru florile, lumânările şi îmbrăcămintea care fac parte din ceremonie.

Ei urmează instrucţiunile călugărilor, stând aşezaţi iniţial într-un sicriu cu capul îndreptat spre vest, direcţia în care sunt îngropate persoanele decedate, apoi se întorc invers, ceea ce simbolizează renaşterea. "Am simţit că renasc, am revenit la viaţă şi am devenit o persoană nouă"', susține un participant.

Numeroase temple din Thailanda organizează evenimente similare, iar Prakru Prapath Waranukij, un călugăr care a susţinut ceremonia, a declarat că în pofida faptului că ritualul a fost criticat online, după părerea sa este important ca lumea să mediteze la moarte. "Le reaminteşte oamenilor că într-o zi vom muri, de aceea trebuie să fim atenţi la modul în care ne trăim viaţa", a explicat Prakru.

Comenteaza