Teroriştii Hamas, atrocităţi fără limite, pe modelul naziştilor: Decapitări, violuri, oameni arși de vii, gravidă cu burta tăiată și fătul scos...

Teroriştii Hamas, atrocităţi fără limite, pe modelul naziştilor: Decapitări, violuri, oameni arși de vii, gravidă cu burta tăiată și fătul scos...
| Foto: Peter Wilke/POLITICO

Atrocitățile comise de teroriștii Hamas în Israel sunt la un nivel de brutalitate nemaivăzut din perioada Holocaustului, spun experții criminaliști, scrie Politico.

Criminaliştii au identificat cu greu cadavrele și au descoperit decapitări, violuri și oameni arși de vii, dar și alte urme de tortură. Când grupurile e teroriști Hamas au ucis peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili, în sudul Isrelului, Rabinul Israel Weiss a ajutat unitatea de criminalistică a armatei să identifice cadavrele, transmite Politico, citează digi24.ro

Echipa lui spune că atrocitățile comise sunt la un nivel de barbarie nemaivăzut de zeci de ani de zile – oameni arși de vii, decapitați sau cu degetele de la mâini și picioare tăiate. „Nu pot să vă descriu în cuvinte ce înseamnă să vezi o femeie însărcinată a cărei burtă a fost tăiată și fătul a fost scos. Eu am mai văzut așa ceva doar la naziști”, a spus Weiss.

Multe trupuri au fost arse, a adăugat el. Investigația criminalistică a arătat că ei erau încă în viață când au fost incendiați. „Am descoperit cadavre de oameni în vârstă. Multe dintre ele au aveau degetele la mâini și la picioare tăiate”.

Abigayil, care în viața de civil lucrează ca expert IT, a fost convocată ca rezervistă. Timp de cinci ani s-a pregătit pentru un eveniment tragic de acest fel cu echipa ei de identificare a cadavrelor. „Credeam că suntem pregătiți, dar nu puteam fi. Numerele sunt prea mari, mirosul morții este peste tot”, a spus ea. Echipa ei este responsabilă doar de identificarea femeilor și lucrează aproape non-stop.

„Am văzut cadavre sfârtecate, oameni și copii decapitați. Mulți împușcați de mai multe ori în cap, de parcă o singură dată nu era suficient. O femeie fusese împușcată în ambii ochi. Îi vedem chinuiți la un nivel atât de barbar încât dacă i-am fi cunoscut, nici măcar nu-i puteam recunoaște. Semnele sunt tortură pură”, a declarat Abigayil. 

Comenteaza