UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor anti-covid, în luna decembrie

UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor anti-covid, în luna decembrie

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Anunțul a fost făcut după un summit unde cele 27 ţări au discutat despre o coordonare a măsurilor de combatere a pandemiei în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Totul depinde, însă, de rezultatele evaluării pe care Agenţia Europeană a Medicamentelor o va face celor două vaccinuri anti-COVID. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este „în discuţii zilnice cu FDA (organismul similar din Statele Unite)  pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor anti-Covid”, a spus Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Dacă toate procedurile merg fără probleme, EMA ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020," a mai declarat aceasta.

Întrebată despre posibila utilizare în UE a vaccinului dezvoltat în Rusia, Ursula von der Leyen a fost foarte precaută: „Orice vaccin trebuie supus procedurii de autorizare a EMA, cu transparenţă completă.”

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte pentru precomanda posibilelor vaccinuri: cu AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer / BioNTech şi CureVac.

După un memorandum de înţelegere încheiat în august cu firma americană Moderna, „continuăm discuţiile şi suntem în discuţii şi cu Novavax,” a adăugat Ursula von der Leyen.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza