VIDEO Berlinul protestează împotriva guvernului Angelei Merkel și a măsurilor ANTI-COVID-19

VIDEO Berlinul protestează împotriva guvernului Angelei Merkel și a măsurilor ANTI-COVID-19
| Foto: digi24.ro

Mii de persoane înarmate cu cratițe și fluiere s-au strâns miercuri în centrul Berlinului pentru a protesta împotriva planurilor guvernului Angelei Merkel de a-și acorda mai multe puteri pentru a impune restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Poliția a folosit tunurile de apă pentru a dispersa manifestarea. Cu puțin timp înainte, poliția a ordonat dizolvarea acestei manifestări la care participau între 5.000 și 10.000 de persoane, în apropiere de poarta Brandeburg, în centrul capitalei, după ce le-au cerut anterior să respecte măsurile de distanțare socială.

"Rușina! Rușine!", scandau manifestanții, refuzând să părăsească bulevardul 17 Iunie.


Parlamentul german este așteptat să adopte miercuri legi care vor permite guvernului federal să impună restricții privind contactele sociale, noi reguli privind purtarea măștilor, consumul de alcool în public, închiderea magazinelor și a evenimentelor sportive.

Deși majoritatea germanilor sunt de acord cu noul lockdown în variantă mai puțin strictă decât cea din primăvară, criticii afirmă că legislația în discuție acordă prea multă putere guvernului și pune în pericol drepturile civile, potrivit hotnews.ro

 

Comenteaza