Viktor Orban crede că Occidentul a ales calea războiului cu Rusia. Ce spune de implicarea Ungariei în conflictul militar

Viktor Orban crede că Occidentul a ales calea războiului cu Rusia. Ce spune de implicarea Ungariei în conflictul militar
| Foto: politico.eu

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că implicarea Ungariei în războiul din Ucraina „este exclusă atâta timp cât sunt prim-ministru”, a spus el, într-un interviu acordat radioului de stat.

Potrivit lui Orban, totuşi, pentru toate celelalte ţări vestice este prea târziu să se retragă: „Ceilalţi nu numai că sunt în pericol, dar au fost deja distruşi”, a spus el.

„Dacă se trimit arme, dacă se finanţează întregul buget anual al unuia dintre beligeranţi, dacă se promit din ce în ce mai multe arme moderne, atunci poţi spune ce vrei. Indiferent ce spui, eşti în război”.

Putin pregăteşte o nouă ofensivă pentru februarie sau martie

Preşedintele rus Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă în Ucraina, relatează Bloomberg, citând nişte „oameni apropiaţi de Kremlin”. Noua ofensivă ar putea începe încă din februarie sau martie, spun sursele.

Potrivit „oficialilor, consilierilor şi altor cunoscători ai situaţiei”, citaţi din nou de Bloomberg, „Kremlinul intenţionează să demonstreze că forţele sale sunt capabile să recâştige iniţiativa după luni de zile în care au pierdut teren, făcând presiuni asupra Kievului şi a susţinătorilor săi să accepte un fel de armistiţiu care lasă Rusiei controlul asupra teritoriului pe care îl ocupă acum”.

loading...
Comenteaza