Zelenski: 400 de spitale și centre medicale din Ucraina, devastate de armata lui Putin

Zelenski: 400 de spitale și centre medicale din Ucraina, devastate de armata lui Putin
| Foto: dailynews.com

Volodimir Zelenski spune că 400 de spitale și centre medicale din Ucraina au fost devastate până acum de armata lui Putin, iar multe zone din estul și sudul ţării, principalele câmpuri de luptă, nu mai dispun nici măcar antibiotice de bază.

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la devastarea a sute de spitale și a altor instituții medicale și i-a lăsat pe medici fără medicamente pentru combaterea cancerului sau fără posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale, a declarat președintele Volodymyr Zelenski, citat de Reuters. Agenţia de presă nu a putut verifica imediat rapoartele de pe câmpul de luptă ale Rusiei și Ucrainei, transmite digi24.ro. 

"Dacă luăm în considerare doar infrastructura medicală, începând de astăzi, trupele rusești au distrus sau au deteriorat aproape 400 de instituții de sănătate: spitale, maternități, ambulatorii", a declarat Zelenskiy într-un discurs video pentru un grup medical de caritate.

În zonele ocupate de forțele rusești, situația este catastrofală, a spus el. "Acest lucru echivalează cu o lipsă totală de medicamente pentru pacienții cu cancer. Înseamnă dificultăți extreme sau o lipsă completă de insulină pentru diabet. Este imposibil să se efectueze intervenții chirurgicale. Înseamnă chiar, pur și simplu, lipsa antibioticelor", a adăugat președintele Ucrainei.

Într-unul dintre cele mai denunțate acte din timpul războiului, o maternitate a fost aproape distrusă pe 9 martie în orașul port asediat Mariupol. Rusia a susținut că imaginile cu atacul au fost înscenate și că locul a fost folosit de grupuri armate ucrainene.

Kremlinul afirmă că vizează doar situri militare sau strategice și că nu vizează civili. Ucraina raportează zilnic victime civile în urma bombardamentelor și luptelor rusești și acuză Rusia de crime de război. Rusia neagă acuzațiile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza