Festivalul „Lights On” se încheie duminică! Locațiile unde poți admira instalațiile de lumini

Festivalul luminilor din Cluj se încheie duminică. Ediția de anul acesta a fost una spectaculoasă, pentru clujeni.

Timp de o săptămână reprezentanții Lights On au transformat orașul într-o mare galerie de artă, aducând bucurie și o sclipire de speranță în vremuri întunecate.

Atracția ediției a fost Diva, o sculptură de 3.5 m înălțime

Diva - o lucrare sculpturală de 3,5 metri înălțime, care întruchipează o siluetă umană împietrită într-o ipostază medievală - contrastează puternic în Record Park. Ansamblul actualmente modern are o poveste specială în spate - fiind ridicat pe locul unor foste grajduri ale imperiului Austro-Ungar, a căror istorie este probabil prea puțin cunoscută și care de-a lungul timpului și-au schimbat destinația, aici funcționând cândva inclusiv o fabrică.

Lucrarea expusă în acest loc îmbrățișează intersecția evoluției umane cu evidenta prăbușire a industrializării pentru a reda o stare de balans incert.

Produsă de artistul francez Thomas Voillaume, Diva a atras clujenii pentru prima oară în zona Record Park, mulți dintre cei care au ajuns să o vadă au descoperit și locațiile Stables și Bruto pentru prima oară.”, au transmis cei de la Lights On.

Locațiile unde poți admira luminițele

„Azi mai puteți admira modul în care arta redefinește spații, pune în valoare locuri uitate și stârnește dialoguri. Vă propunem următorul traseu: Iulius Parc (Ballooumi, Aqua Olimpia, Butterfly Cluster, Stringed) - The Office Cluj-Napoca ([in]visible, Museum of the Moon) - Record Park (Diva) - Hampton by Hilton Cluj-Napoca (Light&Geometry) - Instalația expozițională 10x10 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (Omul în lume și lumea în om) -  Podul Elisabeta (ȘI MIE).”

 

Comenteaza