Elon Musk lansează robotul "Tesla Bot", cu care vrea să revoluţioneze munca

Elon Musk lansează robotul "Tesla Bot", cu care vrea să revoluţioneze munca

Tesla va construi un robot umanoid numit Tesla Bot, a anunţat CEO companiei, Elon Musk. Prototipul ar urma să fie lansat „cândva anul viitor”. Tesla a anunţat că lucrează la mai multe proiecte, în domeniul inteligenţei artificiale, ce ar putea fi lansate în ani în viitori.

Anunţul a fost făcut în cadrul AI Day, o serie de discuţii tehnice găzduite de Tesla în California pentru a recruta talente în domeniul inteligenţei artificiale, relatează Mediafax.

Dacă robotul umanoid  va fi un succes el poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk. Robotul are şansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forţei de muncă, aadăugat CEO de la Tesla.

„Se intenţionează să fie prietenos şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare pe care în prezent le fac oamenii”, a spus Musk.

Dacă o astfel de revoluţie a muncii ar avea loc este încă ne clar cum ar putea fi compensate joburile pierdute de oamenii care ar putea fi înlocuiţi de roboţi.

Musk a mai spus că robotul, denumit „Optimus”, se bazează pe aceleaşi cipuri şi senzori pe care maşinile Tesla le folosesc pentru funcţiile de pilot automat. Robotul are o înălţime de 1 metru şi 70 de centrimetrii, câtăreşte 56 de kg şi poate căra 20 de kg şi poate alerga 8 km.

Comenteaza