Românul care a inventat un nou cuvânt, folosit în toată lumea. A anticipat un nou mod de transport

Românul care a inventat un nou cuvânt, folosit în toată lumea. A anticipat un nou mod de transport

Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple. Acesta a inventat termenul de micromobilitate ce se referă la folosirea vehiculelor foarte mici. Dediu a absolvit ingineria computerelor la Tufts University, scrie Mediafax.

Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple.  Acesta a inventat un nou termen, acela de micromobilitate, care acum este folosit în întreaga lume.

Termenul se referă la  se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori - printre acestea se numără bicicletele - electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Dediu este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei. Acesta este născut în România, în Dumbrăveni, România şi a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite.

Dediu a absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, un program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard. În prezent locuieşte în Helsinki (Finlanda), conform Business Magazine.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza