Universitatea Babeș-Bolyai, la mare căutare și la admiterea de toamnă

Universitatea Babeș-Bolyai, la mare căutare și la admiterea de toamnă

2.600 de absolvenți de liceu și facultate au finalizat depunerea online a dosarului de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) după primele două zile de la începerea celei de-a doua sesiuni de admitere.

La nivelul programelor de licență, cea mai căutată este, după primele două zile de înscriere, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică, respectiv de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

În ceea ce privește programele de master, cei mai mulți candidați s-au orientat, în primele două zile, către FSEGA, urmată de Facultatea de Drept și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor. Unul dintre cele mai așteptate programe noi este cel de masterat didactic, care se adresează absolvenților de licență ce vor să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Candidații la statutul de student al UBB pot opta, în sesiunea septembrie a admiterii, pentru cele 500 de locuri bugetate la nivel licenţă şi 650 de locuri bugetate la nivel master.

Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere, 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă, precum și 4.900 de locuri cu taxă la nivel master (zi și învăţământ cu frecvență redusă).

Pentru detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate, vă invităm să accesați link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Etichete
Comenteaza