Video Foto Jazz in the Park 2023 revine în Parcul Etnografic, la final de săptămână

Jazz in the Park 2023 revine în Parcul Etnografic, la final de săptămână
Jazz in the Park 2023 revine în Parcul Etnografic, la final de săptămână
Jazz in the Park 2023 revine în Parcul Etnografic, la final de săptămână
Jazz in the Park 2023 revine în Parcul Etnografic, la final de săptămână

Jazz in the Park revine cu o nouă ediție, între pentru 1-3 septembrie 2023 în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. Printre artiștii invitați se numără The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham sau Fun Lovin’ Criminals. Vor fi în total 35 de trupe din 15 țări, pe 3 scene. 

The Cinematic Orchestra vine cu un Cine-Concert de neratat - proiecție a filmului mut clasic, "Man with a Movie Camera", acompaniată de o performanță live a albumului lor cu același nume. Lineup-ul îi cuprinde pe Mulatu Astatke, the father of Ethio-Jazz, Billy Cobham, toboșarul care a cântat cu Miles Davis sau Fun Lovin’ Criminals. Pe scena Jazz in the Park 2023 vor mai urca Martina Topley-Bird, Alexandru Andrieș, Mansur Brown, The Heliocentrics, Ada Milea, Tatran, Mork, Daykoda, 7th Sense, JazzyBIT.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: „Oricâtă experiență ai, emoțiile și fluturii din stomac pe care îi simți în săptămâna cu festivalul nu vor dispărea niciodată. Suntem în spatele acestui festival literalmente sute de persoane care pun suflet și care-și doresc ca experiența tuturor participanților, public sau artiști, să fie deosebită. Jazz in the Park este un festival simplu, care pune accent doar pe lucrurile importante: muzica de calitate, o abordare sinceră în relația cu publicul, o experiență cât se poate de plăcută și relaxantă pentru toți cei care ne trec pragul. Astăzi, mi se pare mai important ca niciodată să fim așa. Experiența gândită anul acesta este cu totul diferită de cea oferită de alte festivaluri din oraș sau din țară, o dată datorită genului muzical, iar apoi datorită nouă, pentru că încercăm mereu să venim cu ceva nou. Sper să avem cât mai mulți participanți care să se bucure de tot ce am pregătit pentru ei”.

Biletele de o zi costă 159 de lei, iar abonamentul 375 de lei. Capacitatea festivaului este limitată undeva la 5.000 de participanți.

Programul concertelor 

  • Vineri, 1 septembrie: Billy Cobham Band, Fun Lovin’ Criminals, Theo Croker, Nightmares on Wax, Alexandru Andrieș, Jan Gunnar Hoff Trio, Tatran, Daykoda, Andi Moisescu, JazzQuarters Trio, Andra Botez;
  • Sâmbătă, 2 septembrie: Mulatu Astatke, Mansur Brown, The Heliocentrics, Mörk, Jazzybit, Andrei Irimia, Guts, Klawo, Moss Farai;
  • Duminică, 3 septembrie: The Cinematic Orchestra, Camilla George, Ada Milea, 7th Sense, DSP Orchestra, Nickodemus, KLT & Jessy Elsa Palma, Misha Blanos.

Copiii, până la 14 ani inclusiv, au intrare gratuită dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet. La festival sunt bine venitele și patrupedele. Accesul se face pe poarta principală a muzeului. Deși există posibilitatea parcării autovehiculelor în parcarea Tetrom, organizatorii recomandă clujenilor să lase mașinile acasă. Aceștia pot utiliza linia de autobuz 37, cu plecare din Piața Mihai Viteazul și care merge până aproape de muzeu, linie al cărui orar va fi prelungit până la ora 00.30, în condițiile în care concertele de la scena principală se vor încheia la 23.45. Ulterior, participanți sunt așteptați la cortul cu DJ-i, situat la ieșirea secundară din muzeu, în afara acestuia. Night Stage va ține până la ora 04.00. 

De asemenea, fumatul este permis strict în punctele semnalate și special amenajate de către organizatori. 

Porțile festivalului se deschid, în fiecare zi la ora 14.00. Între concerte, participanții pot învăța să cânte la instrumente, să deguste bere, vin sau pizza, să cumpere lucruri de artizanat sau chiar să își facă propriul picnic, cu produse locale prezente în festival, într-una din livezile amenajate cu hamace și pături. 

Nu în ultimul rând, clujenii vor putea participa la ''întâlnirile pe prispă", discuții pe teme precum educația muzicală, muzica și societatea, inteligența artificială și muzica, alături de diverse persoanlități, dar și meet and greet-uri, unul fiind cu Nani Vazana. 

Pe viitor, organizatorii își doresc să continuie festivalul în Parcul Etnografic, dar să se întoarcă, într-o formulă, și în Parcul Centra, acolo unde Jazz in the Park a luat naștere, Anul acesta, parcul a găzduit concursul internațional din cadrul festivalului, iar trupele câștigătoare vin să cânte pe scenele mari, între 1-3 septembrie. VIDEO AICI!

Jazz in the Park a organizat până acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit astfel primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 4 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar anul trecut.

Evenimentele marca Jazz in the Park sunt organizate de Fapte, o organizație culturală care dezvoltă oameni, idei și comunități prin puterea evenimentelor.

 

Comenteaza