Actorul și regizorul clujean Emanuel Petran este din nou în GREVA FOAMEI

Actorul și regizorul clujean Emanuel Petran este din nou în GREVA FOAMEI
| Foto: Facebook/Emanuel Petran

Fostul director al Teatrului de Păpuși "Puck" din Cluj-Napoca, Emanuel Petran, se află în greva foamei de 7 zile, în semn de protest față de modul în care funcționează lucrurile în justiția din România.

Emanuel Petran a protestat, inițial, timp de 5 zile, la Baia Mare, în fața Palatului de Justiție, unde actorul are mai multe procese pe care le-a intentat după ce a fost înlăturat de la conducerea teatrului Puck, iar de ieri artistul și-a mutat protestul în fața Palatului justiției din Cluj. 

Anul trecut, Emanuel Petran a stat mai bine de trei săptămâni în greva foamei, în centrul Clujului, în semn de protest față de înlăturarea sa de la șefia Teatrului de Păpuși "Puck", pe care o consideră abuzivă.

"Am mai făcut Greva Foamei anul trecut 24 de zile, am mai protestat câteva luni zi de zi în fața Palatului de justiție din Cluj, și câteva săptămâni împotriva datului jos al statuilor din Transilvania. 

Protestul meu este legat acum de furturile din justiție, care se întâmplă regulat împotriva mea și așa cum știm cu toții, împotriva populației în general, având în vedere că am vreo 8 dosare în care se încearcă regulat să fiu furat. Ideea de furt a celor din justiție pare neverosimilă. fiincă ei sunt cei care ar trebui să fie garanții însăși a normelor morale din jurisprudență, dar, din păcate, realitatea este total diferită. Nu înțeleg de ce să fim furați pe banii, munca, sănătatea și viața noastră. Aceste lucruri trebuie să înceteze și să se intre pe făgașul normal al jurisprudenței și al LEGII. Acest lucru slăbește zi de zi statul de drept.

După părerea mea, toate aceste acțiuni împotriva populației României și a României înșiși, sunt concertate, gândite și executate de către actualii guvernanți cu ajutorul celor din justiție.

Prin Greva Foamei pe care o fac acum, vreau să atrag atenția în timp real, cu fapte și întâmplări reale, cu date imediate, nu după furtul din justiție, când nu se mai poate face nimic, populației, presei de ce se întâmplă în realitate. De asemenea vreau să atrag atenția autorităților că felul lor falimentar de a conduce, bazat pe furt, ne va duce într-un timp foarte scurt la faliment ca țară. Trebuie schimbate lucruri esențiale în România pentru a putea să fim o țară, cum ar fi depolitizarea instituțiilor statului, răsdpunderea magistraților, răspunderea ministerială, plan de țară.

Am fost manager și înțeleg foarte bine lucrurile acestea. România ca să supraviețuiască trebuie să devină competitivă pe plan intern și internațional, iar pentru acest lucru, noi trebuie să punem real, bazele acestei competitivități.Noi, populația, fiindcă autorităților le convine acestă stare vegetativă în care pot controla în interesul lor populația și banii acesteia.
Restul sunt vorbe!

Mi se pare extrem de important ca dumneavoastră să aduceți la cunoștință populației de ce se întâmplă, pentru ca aceasta să înțeleagă și să poată să se apere", arată Emanuel Petran în mesajul său.

Comenteaza