Avocatul Poporului îi cere premierului să explice de ce nu a publicat în Monitorul Oficial hotărârile CNSU

Avocatul Poporului îi cere premierului să explice de ce nu a publicat în Monitorul Oficial hotărârile CNSU
| Foto: Adevarul

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Renate Weber îi cere premierului Florin Cîţu să-i comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de CNSU de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

"Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro", prevede solicitarea postată, marţi, pe site-ul Avocatului Poporului.

Conform acesteia, deşi conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului şi până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicităţii actului normativ, transmite Agerpres

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza