Super-tupeu de BUGETAR: A luat 100.000 euro primă de pensionare, apoi s-a reangajat la stat încasând şi salar şi pensie. Dar a dat în judecată statul și vrea despăgubiri cu dobândă pentru că a fost eliberat din funcţie

Super-tupeu de BUGETAR: A luat 100.000 euro primă de pensionare, apoi s-a reangajat la stat încasând şi salar şi pensie. Dar a dat în judecată statul și vrea despăgubiri cu dobândă pentru că a fost eliberat din funcţie

Fostul director general al Romsilva Teodor Ţigan, care a încasat 100.000 euro primă de pensionare, a dat în judecată Regia Naţională a Pădurilor, după ce a fost concediat de la Direcţia Silvică Arad. Cere despăgubiri cu dobândă pentru că nu a mai putut încasa şi pensie şi salar de la stat. 

Teodor Ţigan (foto) s-a pensionat în 2023 şi a beneficiat de o primă consistentă la pensionare, conform contractului colectiv de muncă, însă ulterior s-a reangajat în funcţia de director al DS Arad. Întrebată, miercuri, la RFI despre demersul în instanţă al fostului director, ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a spus că este „o rupere totală, totală de realitate”.

Conform informaţiilor Rise Project, fostul director a încasat bonusul de pensionare în decembrie 2023 fără ca Romsilva central să fie informată. După pensionare, Teodor Ţigan a solicitat prelungirea contractului individual de muncă, iar aceasta i-a fost acceptată de două ori, până în iunie 2025. În martie 2025, noua conducere a Romsilva a decis să-i întrerupă contractul de muncă la DS Arad, care era valabil până în iunie.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul având ca obiect contestaţia la decizia de concediere a lui Teodor Ţigan numărul 79 din 13 martie 2025 a fost înregistrat în 2 aprilie 2025 pe rolul Tribunalului Arad. Fostul director a cerut anularea deciziei prin care nu i-a mai fost prelungit contractul de muncă, precum şi plata salariilor până la nivelul lunii iunie 2025, scrie stirileprotv.ro

Din actele consultate de Rise Project, reiese că Ţigan a denunţat nelegalitatea deciziei şi a solicitat ca despăgubirile să fie calculate la rata inflaţiei şi cu dobânda legală aferentă. La termenul din 26 iunie al procesului, Tribunalul Arad a amânat cauza pentru data de 2 octombrie 2025, în vederea administrării unor probe suplimentare.

Potrivit RISE, Direcţia Silvică Arad s-a numărat printre direcţiile silvice din ţară care au încheiat anul trecut cu pierdere, fiind pe poziţia 39, cu un minus de peste 14 milioane de lei. Aceeaşi sursă precizează că fostul director general susţine că decizia a fost luată intempestiv, discreţionar şi arbitrar, mai notează sursa citată.

„În 2020, când a fost şeful şefilor în Romsilva, s-a remarcat şi prin acuzaţiile potrivit cărora 90% dintre ong-urile care prezintă amploarea tăierilor ilegale de păduri ar fi «anti-româneşti», dar şi prin faptul că nu a susţinut măsurile anti-hoţie în Codul Silvic, care se dezbăteau în acel moment în Parlament”, a scris în 2024 activistul de mediu clujean Mihai Goţiu, despre Teodor Ţigan.

Totodată activistul Mihai Goţiu a mai scris în trecut şi despre apartamentele, casele, terenurile și veniturile fenomenale ale lui Teodor Ţigan, devenind ținta directă a fostului şef de la Romsilva după o serie de dezvăluiri legate de tăierile ilegale de păduri din Maramureș și Apuseni. "Atunci, nici mai mult, nici mai puțin, a început să ne ține lecții de… moralitate", a mai precizat Goţiu pe romaniacurata.ro.

Comenteaza