Cunoscută firmă de construcţii din Cluj, trimisă în judecată pentru delapidare și spălare de bani 

Cunoscută firmă de construcţii din Cluj, trimisă în judecată pentru delapidare și spălare de bani 
| Foto: digi24.ro

Administratorul unei cunoscute firme de construcţii din Cluj-Napoca a fost trimis în judecată de procurori pentru infracţiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.  

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a fost sesizat de ANAF cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală comisă de către reprezentanţii legali ai unei firme de construcții din Cluj care aveau relații comerciale cu o firmă fantomă, iar facturile dintre cele două societăți nu reflectau realitatea. 

Au fost înregistrate în contabilitatea firmei SC C SRL facturi fictive privind lucrări de construire la diverse imobile de pe strada Calea Turzii şi de pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca și totodată facturi privind lucrări de dezăpezire în zonele Floreşti şi str. Calea Baciului din Cluj-Napoca.

În urma cercetărilor s-a constatat faptul că, pentru a simula realitatea desfăşurării operaţiunilor facturate, între cele două firme s-a realizat un circuit financiar, prin care s-au efectuat și transferuri bancare din conturile uneia, în contul celeilalte.

Sumă considerată prejudiciu adus bugetului de stat se ridica la 2.972.666,62 lei, obţinută prin activităţile de delapidare şi spălarea banilor.

Procurorii au formulat propuneri de luare a măsurilor asigurătorii şi de confiscare de către instanţa de judecată.

Comenteaza