De ce trebuie să meargă direct la închisoare fostul fotbalist Dănuț Lupu! Explicaţiile instanţei

De ce trebuie să meargă direct la închisoare fostul fotbalist Dănuț Lupu! Explicaţiile instanţei
| Foto: cotidianul.ro

Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare.

Fostul mijlocaș trecut pe la Dinamo și Rapid a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis valabil, deoarece, deși se afla în termenul de supraveghere al unei pedepse anterioare, a comis o nouă infracțiune, ceea ce „denotă un pericol social relativ ridicat”, se arată în motivarea Curții de Apel București.

Dănuț Lupu a fost condamnat, luni, la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, dar a făcut apel. În cele din urmă, lui Lupu i s-a respins solicitarea și urmează să se predea în weekend, la revenirea în țară, scrie g4media.ro.

Potrivit motivării instanței, „la o săptămână de la momentul rămânerii definitive a primei sentințe, inculpatul a săvârșit o nouă infracțiune, ceea ce atrage aplicarea dispozițiilor art.88 alin.3 Cod penal: după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârşit o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni”.

Judecătorii Curții de Apel au estimat că, în aceste condiții, „în mod legal și temeinic, prima instanță a revocat amânarea şi a dispus aplicarea şi executarea pedepsei”.

„Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârșire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat, urmarea produsă, constând în pericolul generat pentru siguranţa traficului rutier precum și faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală și a perseverat pe cale infracțională, săvârșind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ține seama de clemența soluției de amânare a aplicării pedepsei”, arată judecătorii, în motivarea deciziei definitive.

Comenteaza