Filiala Cluj a Asociației Magistraților din România a fost desființață. Val de demisii și în celelalte filiale AMR din țară

Filiala Cluj a Asociației Magistraților din România a fost desființață. Val de demisii și în celelalte filiale AMR din țară

Judecătoria Cluj a decis dizolvarea Asociației Magistraților din România - Filiala Cluj, după ce mai mulți magistrați, membri ai organizației neguvernamentale, și-au dat demisia în bloc, potrivit unor surse din magistratură.

"Admite cererea având ca obiect dizolvarea Asociației Magistraților din România - Filiala Cluj și în consecință: În baza disp.art. 55 alin.1 lit. b și alin.2 al aceluiași articol din OG 26/2000 din OG 26/2000, actualizată, ca urmare a imposibilității realizării scopului pentru care asociația a fost constituită, constată dizolvarea Asociației Magistraților din România - Filiala Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr. 9-11, ap. 1, județul Cluj.

Numește lichidator în cauza societății Cabinetul Individual de Insolvență H H. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 31 mai 2018," este minuta Judecătoriei Cluj.

AMR este cea mai veche asociație de magistrați din România. Ea a fost înființată în anul 1993 ca o continuatoare a tradițiilor și scopurilor Asociației Magistraților și Avocaților (AMA), creată în 1933, și a cărei activitate a încetat în timpul regimului comunist, potrivit site-ului ONG-ului.

Surse din magistratură au arătat că toți membrii AMR din Cluj au demisionat în semn de protest față de acțiunile AMR din ultimul an. "Este vorba de implicarea AMR în modificarea Legilor Justiției și a Codurilor Penale în detrimentul magistraților, în atacarea repetată a procurorilor și în susținerea publică a unor puncte de vedere promovate de persoane cercetate penal", a declarat un magistrat sub protecția anonimatului.

De altfel, mai mulți membri ai AMR din alte filiale din țară ar fi demisionat în ultima perioadă din aceleași motive, potrivit ziare.com.

Comenteaza