Judecătorul clujean Cristi Danileţ, exclus din magistratură. Motivul? Filmuleţe din viaţa privată publicate pe TikTok

Judecătorul clujean Cristi Danileţ, exclus din magistratură. Motivul? Filmuleţe din viaţa privată publicate pe TikTok
| Foto: Facebook Cristi Danilet

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok. 

Judecătorul Cristi Danileț anunță că CSM a decis luni excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok despre care magistratul spune că reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția. 

CSM a considerat că cele două filmulețe înfățișează o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, spune Cristi Danileț. El precizează că tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină în cele două filmulețe incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii.

„Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”, spune Cristi Danileț într-o postare pe Facebook, citat de digi24.ro. 

”Cu majoritate, respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, ca neîntemeiată. Cu majoritate, respinge excepţia nulităţii absolute a acţiunii disciplinare invocată de pârât, ca neîntemeiată. Cu unanimitate, respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în exprimarea unor opinii în lucrarea 900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române”, este decizia magistraţilor luată în cadrul şedinţei de luni, citată de news.ro. 

Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare.  

”Cu majoritate, (...) aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se mai arată în hotărârea Secţiei pentru judecător în materia disciplinară.  

Decizia Consiliul Superior al Magstraturii nu este definitivă, iar Danileţ anunţă că va ataca decizia la Înalta Curte şi va lucra până la decizia finală. „Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, anunță judecătorul de la Tribunalul Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza